Online shoppen

In deze tijden is online shoppen niet meer weg te denken. De ‘sky is the limit’ qua gamma en je kan dit doen op het voor jou best passende tijdstip. We kunnen dit allemaal samen wel op een betere manier doen.

Zelf tracht ik te bestellen zo kort mogelijk bij onze roots en op de originele sites van de handelaars zelf, weg van de b*l.com’s van deze wereld. En in de mate van het mogelijke zoek ik naar de Belgische site om maximaal in ons eigen Belgenland te kopen, al is dit niet steeds een evidentie. We kunnen op dit vlak nog heel wat leren van onze noorderburen!

Ook steun ik maximaal mijn zoon zijn jeugdbeweging door aan te kopen via Trooper. Hierbij koop je gewoon op je site naar keuze en betaal je geen cent meer en steun je bovendien je favoriete vereniging! Alleen even langs trooper passeren voor je site aandoet! Meer info vind je op www.trooper.be.

Bij aankoop via internet, houd ik ook steeds in het achterhoofd: hebben we dit wel nodig? Om aan allerhande verleidingen te weerstaan, schrijf ik me niet in voor nieuwsbrieven in ruil voor korting, want uiteindelijk koop je gewoon meer en vooral dingen die je niet nodig hebt en het is bijkomend nog een extra ballast van je tijd. Echt proberen zou ik zo zeggen!

Toch tracht ik maximaal aankopen via internet te vermijden door de veelheid aan verpakkingsmateriaal en extra bestelwagens die rondrijden. Wat ik al helemaal tracht te vermijden is veel zaken bestellen en dan nog nodeloos terugsturen.

Een heel handig alternatief is het ophalen in de winkels zelf en op deze manier kan je dit perfect in je agenda inpassen. En op die wijze is er een heleboel verpakkingsmateriaal vermeden!

#ikkoopbelgisch, #ikkooplokaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s