De wereld van ViciStan

Voor een vrouw die niet aan goed voornemens doet, kan deze wel tellen!

Een heuse blog opzetten met een heus doel voor ogen en dit in de eerste plaats voor mezelf en mijn directe omgeving en bij uitbreiding een stukje betere wereld. Ik hoop natuurlijk nog een heleboel anderen te inspireren om zelf even stil te staan bij de zaken die er echt toe doen en dit in de eerste plaats bij jezelf en dan volgt de rest wel!

Mijn goed voornemen voor 2019 hoor ik u al denken? Bewuster leven, consuminderen en hierbij onze ecologische voetafdruk verkleinen, een win-win. Hierbij niet onbelangrijk: het moet plezant blijven en in stijl, zonder in te boeten aan kwaliteit! Een mooier leven, omringd met mooiere dingen.

Dit wordt mijn motto van 2019 en het hoeft zeker niet in 2019 te stoppen!

Wil dit zeggen dat we in de jaren ervoor nooit bewust eens iets anders hebben gedaan? Neen, in 2018 heb ik ook al enkele kleine stenen verlegd en overwegend met succes. Zo hebben we een jaar geleden onze petflessen water allemaal aan de deur gezet en leven we zo al met minder plastiek – en dit kan zeker nog beter! – en zijn we toch al een geruime tijd met onze caddy en recuperatiezakken aan het winkelen.

Niet alleen ons milieu zet mij aan het denken, ook onze veelheid aan spullen. Wil dit zeggen dat we geen spullen meer mogen hebben, kleine dingen die ons blij maken? Neen, al ben ik er wel van overtuigd dat het minder kan.

Misschien is mijn blog mee op allerhande hypes, So what? Hulp aan milieu, mezelf en omgeving, wat is hier verkeerd aan?