Canarische keuken, lokaal en met een twist

Zoals altijd als we op reis gaan, gaan we op zoek naar de authentieke adresjes om de lokale keuken te proeven én niet te vergeten de heerlijke lokale wijnen.

En ook nu hebben we er een aantal niet te versmaden adresjes opzitten.

In het erg toeristische Puerto de la Cruz, kunnen we vooral eetgelegenheden aanraden in het oude en bovendien meer gezellig stadsdeel.

Papas arrugadas bij La Carta

Zo lieten we ons alvast meevoeren in de typische Canarische keuken bij La Carta. We proefden hier de typische papas arrugadas met de Mojo-sausjes en kozen ook voor een heerlijke versie van scampi’s in look. Verder fleurden vispannetjes en mosseltjes onze maaltijden op.

Iets verder in de straat, ook een aanrader, El taller seve Diaz. Helaas volledig volzet tijdens ons verblijf. Wie weet een volgende keer…

I hüey Tasca

Vlak naast El taller genoten we ook bij I Hüey Tasca. De lokale ingrediënten werden hier verrassend verwerkt en het is bovendien de leuze van het restaurant om te werken met deze lokale producten en dit met een innovatieve toets.

We proefden er 4 verschillende gerechtjes die alle 4 erg lekker waren: tonijn balletjes, cannelloni van inheems varken, ravioli van garnalen en laat but not least de inktvis met kikkererwten.

Mocktails bij Terrazas del Sauzal

Voor de diner with the view moet je dan onder andere weer zijn bij Terrazas del Sauzal in El Sauzal. Naast de view, ook voorzien van een heuse bar met een uitgebreid scala aan cocktails en onze maaltijd sloten we af met een Baraquito, een koffiebereiding met likeur.

De kleinste vond de gerechtjes hier het lekkerste! Hij koos voor zeebaars en sloot af met een chocoladedessert.

El huerto

In San Christobal de la Laguna genoten we van heerlijke hapjes bij El Huerto in één van de typische balcony houses met een binnenplein en leuk uitzicht vanuit het raam.

Dit restaurantje was onze nummer 2 met lekkere te delen gerechtjes. We kozen er voor tartaar van tonijn, varken met frietjes, artisjok met ham en vegetarische baobroodjes.

In deze buurt was het trouwens moeilijk kiezen tussen de goede adresjes!

Het summun vonden we echter in Santa Cruz, bij Soul Gastro & wine bar. Echte smaakbommetjes deze heerlijke kleine gerechtjes.

Soul gastro & wine bar

We kozen hier voor de 2 taco gerechtjes, eentje met eend en één vegetarisch. Erna kwamen nog heerlijke tartar van tonijn op lekkere en pincho met curry. Stuk voor stuk overheerlijk aangevuld met een lekker glas Canarische wijn.

Ook hier vind je in deze buurt andere goede adresjes, waar we eigenlijk naartoe gingen maar blij zijn anders gekozen te hebben.

Wij vonden de Canarische keuken alvast fantastisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s