Homemade tricolore

Niets boven homemade tapenades!

Tricolore, hoor ik jullie denken? Tja, normaal is het bij ons thuis de all time favorite om olijventapenade te maken met zwarte olijven. Alleen hadden we enkel zwarte olijven met pit in huis, een foutieve aankoop, maar geen nood, met een lekkere marinade zijn die ook zo op!

Olijventapenade is ‘a piece of cake’! Gewoon olijven zonder pit, look, wat olijfolie en een beetje limoen en mixen!

Naast de groene olijventapenade is er ook nog een artisjoktapenade en onze welbekende paprikaspread. Voor die laatste verwijs ik graag naar het recept wat je in deze link kan terugvinden.

Voor de artisjok spread, haalden we onze inspiratie bij eerdere spreads, alleen werkten we nu af met curry omdat we die zo lekker hadden gegeten bij Lief, al smaakte in de onze de curry misschien net niet genoeg door. Onthouden voor een volgende.

Naast de curry, voegden we bij onze artisjok nog zachte schapenkaas, die hadden we nog liggen, wat look en een beetje olijfolie. En opnieuw gewoon mixen!

Wat is nu het voordeel van dit zelf te maken? Om te beginnen weet je wat er in zit en ook vermijd je een hoop plastic verpakkingen. Bovendien veel lekkerder en in een wip klaar. De 3 samen stonden in een dik half uur op tafel 😋 en zullen ook in een wip op zijn 😉.

En last but not least! We hebben hier ook de restjes oud brood mee opgebruikt in een heerlijke toast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s