Duurzaam bouwen

In de bouw is er op zijn minst gezegd nog heel wat ruimte tot verbetering in kader van duurzaamheid.

En tja, ik werk in deze tak en doe het graag.

Daarom ben ik ook blij dat er veel verandering en verbetering bezig is en nog zal komen en dat ik hierbij mee steentjes kan verleggen.

Zo maak ik deel uit van een bedrijf, Van Laere, en van een groep, CFE Contracting, die van duurzaamheid 1 van hun trekpleisters hebben gemaakt en hier ook actief mee bezig zijn!

En welk steentje verleg ik zelf mee? Ik ben actief lid van de sustainability board binnen onze groep om zo mee de krijtlijnen voor de toekomst uit te zetten.

Verder is het zo dat het prachtige ZIN project in de Brussels Noordwijk onder mijn verantwoordelijkheid valt en we hier met het principe C2C, of cradle-to-cradle, pionieren in onze sector. Kortom circulariteit staat voorop.

En wat betekent dit nu precies? Er is getracht zo weinig mogelijk grondstoffen te verspillen, zo blijft er een maximum behouden om zo toch nog naar een helemaal performant gebouw van de toekomst te kunnen gaan.

Verder dienen alle materialen die nieuw gebruikt zullen worden gecertificeerd te zijn in C2C. Dit wil zeggen van productieproces tot het effect op mens en planeet als de toepasbaarheid in latere projecten.

Klinkt allemaal logisch al is dit voor de bouw toch wel nieuw en kan ik ook met trots zeggen dat we pionieren en voortrekker zijn van een meer duurzame bouwwereld.

Ik geef dan ook graag de link mee uit ‘De Tijd’ en mijn LinkedIn profiel. Echt fier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s