Inhouse composteren

Vanaf vandaag composteren we binnen in ons appartement!

Eueueuh… hoor ik jullie denken!

Om nog minder afval te produceren en bovendien nog iets nuttigs te doen met ons organisch afval, hebben we een mooie – jawel, bestaat in een design versie 😉 – composteerbak gekocht welke je gewoon ik je appartement binnen kan zetten.

Dus perfect voor iedereen die net als ons niet zo groot behuisd is en toch wat wil composteren zonder last te hebben van vervelende geurtjes.

We kozen voor de Bokashi Organko 2 van skaza, vervaardigd in Slovenië.

Het leuke extraatje is, naast een heleboel minder afval, dat het vocht wat vrijkomt kan gebruikt worden om plantjes te voeden!

2 gedachten over “Inhouse composteren

  1. Wat gaaf, zeg! Ik overweeg ergens ook zo’n bak. Ik heb veel groente- en fruitafval altijd. Alleen woon ik in een appartementje zonder tuin. Dus ik dacht dat het niet kon. Ik kende het niet, zo voor binnen!!
    Vraagje over de compost. Ik houd van kamerplanten en heb er een stuk of twintig. Zou jij de compost hierbij doen? Gaat dat niet stinken? En kun je dat gebruiken in plaats van normale aarde? Of vermeng je het?

    Geliked door 1 persoon

    1. Je kan het niet gebruiken ipv normale aarde. Wel kan je het vocht als voeding gebruiken voor je kamerplanten! En je hebt een enorme reductie van waste door het composteren!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s