Consuminderen van nieuwsbrieven

Wie wil er nu niet wat meer rust in zijn hoofd en minder prikkels ontvangen van zaken die eigenlijk niet nodig zijn?!

Ik in ieder geval wel!

We kunnen een onderscheid maken tussen digitale en papieren publiciteit en persoonlijk geadresseerde of algemene publiciteit.

Iedereen kent ondertussen ongetwijfeld de Robinsonlist. Moest je het toch nog niet kennen en graag van wat extra ballast af wil raken, is het zeker de moeite om je gegevens hier achter te laten, om geen geadresseerde reclame te ontvangen. www.robinsonlist.be

Nu hiermee is niet alle geadresseerde reclame gebannen, zo leert de ervaring. En hier kijk ik dan naar de winkels waar je zelf klant bent. En bovendien, ook al heb je in je voorkeuren duidelijk aangegeven geen nieuwsbrieven op papier te wensen te ontvangen, kan dit al eens mislopen, of ze proberen het nog even aan je partner te adresseren… maar! De aanhouder wint! Met wat mailings naar klantendiensten e.d. komt dit uiteindelijk dan toch in orde.

Voor de niet geadresseerde reclame zijn er de gekende JA/NEE stickers, of in Brussel is het ook mogelijk eentje gratis aan te vragen bij het BIM, via info@leefmilieubrussel.be. Op de hele site van het BIM staan trouwens nog interessante consumindertips! https://leefmilieu.brussels

En dan last but nog least, de overlast aan mails van winkels waar je ooit wel eens iets hebt gekocht. Ik tracht zo maximaal mogelijk aan de bron geen nieuwsbrieven te vragen, al is dit niet altijd mogelijk. Het uitschrijven van sommige mailinglists vergt ook wat moeite, al is het achteraf meer dan waard voor de rust. Om de paar maanden ga ik nog eens door mijn mails om nog wat extra uit te schrijven!

Naast extra rust in je hoofd is een bijkomend voordeel is zo dat onze afvalberg vermindert!

Een gedachte over “Consuminderen van nieuwsbrieven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s