Consuminderen in de politiek

In aanloop naar de verkiezingen kan ook de politiek niet ontsnappen aan het Consuminderen! Alleen zie ik dit vandaag niet onmiddellijk.

Ik wil hier niet alle politici over één kam scheren. Er zijn gelukkig wel een aantal geëngageerde politici die aan de kar trekken en dit is ook nodig!

Waar kan er dan geconsuminderd worden?

Het stoort mij al jaren dat wij in dit kleine Belgenland zoveel verschillende politieke niveaus hebben wat alleen maar beslissingen vertraagt en waar we als land aan snelheid en daadkracht inboeten. De beslissingslijnen zijn ellenlang en als er dan eindelijk iets is beslist, kan een ander niveau dit weer tegenwerpen.

Is het in dit kleine land echt nodig? Is het niet tijd voor vereenvoudiging?

Wonende in Brussel, vind ik het al helemaal te gek voor woorden. Als we zien dat er 19 burgemeesters zijn en verschillende politiezones, hoe kunnen we dan één krachtig beleid uitstralen in de hele stad?

Is het niet tijd voor 1 burgemeester met in elke gemeente een verantwoordelijke rechterhand en 1 politiezone met 1 leider? Ik trek hier graag de vergelijking met New York, waar de stad door 1 burgemeester en 1 politiekorps en bovendien met veel minder ambten wordt geleid met een enorme levendigheid en evolutie tot gevolg die we hier zeker ook kunnen gebruiken ten goede van de stad en zijn inwoners.

Kortom, is het niet tijd voor Consuminderen van postjes, die zullen leiden tot meer daadkracht, en dit over alle partijgrenzen heen? Is het misschien tijd voor een nieuwe beweging los van partijen en kleuren? Zodat er kan geconcentreerd worden op de noden van het land en zijn burgers i.p.v. het bekvechten tussen partijen?

Om nog maar te zwijgen van de budgetten die hierdoor vrijkomen om vooruitgang in de breedste zin van het woord te kunnen boeken.

Misschien kan hier in de campagnes over nagedacht worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s