(Afbreekbaar) plastiek uitbannen

Wie droomt er tegenwoordig niet van een wereld zonder plastiek of ten minste al een heleboel minder?

Het was me al een tijdje aan het bezighouden dat de afbreekbare plastieken zakjes eigenlijk niet zo afbreekbaar zijn als wel gezegd wordt. Goedbedoelde initiatieven om gewone plastiek om te zetten in afbreekbaar plastiek is dus eigenlijk maar een pleister op de wonde en, meer nog, we blijven eigenlijk steeds nieuwe zakjes nemen die slechts 1 keer en in het beste geval 2 keer (als afvalzakje bijvoorbeeld) gebruikt worden.

Vanaf nu nemen we ook voor onze groenten en fruit onze recycleerbare zakjes mee!

Als je niet supergeorganiseerd bent, geen probleem, voor je eerste aankoop van zulke zakjes kan je in de biowinkel terecht! Sommige supermarkten hebben papieren zakjes wat ook een goed alternatief is, echter dit is dan wel weer minder herbruikbaar en zo zijn we dus eigenlijk niet optimaal aan het Consuminderen.

Verder nemen we zeker geen komkommers gehuld in plastiek en is niet voor elk fruitstuk of groente een zakje nodig en kan het ook zo de winkelkar in!

En tot slot! Koop precies wat je nodig hebt. Bulk is hiervoor interessant en op deze wijze vermijd je ook maximaal de voorverpakte groenten.

Nu onze supermarkten nog meekrijgen!

2 gedachten over “(Afbreekbaar) plastiek uitbannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s